Lansering av nya stim.se

Idag slĂ€pptes nya stim.se. Stims publika ansikte pĂ„ nĂ€tet har tagit ett rejĂ€lt kliv framĂ„t – och det Ă€r bara början!

Stim Ă€r Sveriges sammanslutning av musikskapare. Organisationen finns till för att stĂ„ upp för deras intressen och ser till att de fĂ„r betalt för sin musik. Efter vĂ„rt tidigare projekt som vi gjorde ihop med Stim under 2014, dĂ„ vi bytte organisationens webbplattform frĂ„n Epi Server till Drupal, fick vi förra Ă„ret uppdraget att ta fram ett nytt koncept för stim.se och alla Stims tjĂ€nster online – ett projekt som kommer att pĂ„gĂ„ fram till 2017. Idag har vi glĂ€djen att lansera det första steget, och det Ă€r nya stim.se.

Vi har under hösten jobbat nÀra projektgruppen pÄ Stim med workshops och tÀta avstÀmningar. Vi har gjort en grundlig innehÄllsinventering och jobbat stenhÄrt för att ta fram en platt struktur som Àr lÀtt att hitta i, och till slut landat i ett nytt koncept och en design som tar ett stort kliv framÄt pÄ alla fronter.

Den nya webbplatsen Àr i alla avseenden optimerad för Stims specifika mÄlgrupper. Den har grunda landningssidor för musikskapare och musikanvÀndare som enkelt förklarar hur Stim fungerar och vad det innebÀr att var medlem eller kund. Det finns ocksÄ en ny kunskapsbank som genom olika ingÄngar ger svar pÄ frÄgor om Stims verksamhet, licenser, utbetalningar och allt annat man kan tÀnkas undra. Alltihop knyts samman av en intelligent och effektiv sökfunktion.

Sidan Àr naturligtvis responsiv, för att tillgodose besökarnas behov oavsett om de anvÀnder en mobil, platta eller dator. Fokus har varit pÄ ren och enkel design och genomtÀnkt typografi som kommunicerar budskapen pÄ effektivast möjliga sÀtt.

“Vi Ă€r jĂ€ttenöjda med vĂ„rt samarbete. SthlmConnection har alltid stĂ€llt upp och varit tillgĂ€ngliga genom hela projektet. Vi tycker att vi har fĂ„tt en fantastisk lösning snabbt och kostnadseffektivt.”
Åse Andersson, projektledare Stim

Vi Àr otroligt stolta och glada över resultatet, och vill tacka Stim för ett mycket gott samarbete. Tack ocksÄ till vÄra duktiga utvecklarkonsulter Joakim Lundberg och Viktor Miranda, samt vÄr samarbetspartner Birger och Blom för deras ovÀrderliga hjÀlp med innehÄllsstrategi och copy.